Project 11 toont Friese kunstenaars aan mondiale podium

SNEEK - Het op 2 januari startende Project 11 in Galerie Bax Kunst in Sneek toont een jaar lang Friese kunstenaars aan het mondiale podium tijdens Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Een door Galerie Bax Kunst gemaakte selectie topkunstenaars met Friese roots of woonachtig in Friesland committeert zich hiermee aan LF2018. Project 11 is gerelateerd aan het voor Friesland magische getal 11. Met haar elf steden en de beroemde Elfstedentochten behoeft dit geen verdere uitleg.

De overzichtsexpositie die op 2 januari start toont werk van alle deelnemende kunstenaars en de combinaties worden voorgelegd aan het grote publiek.

Hierna vangt op 13 februari de expositiecarrousel aan met de Friese kunstenaar Jentsje Popma. Deze expositie vormt de eerste van 11 exposities die allen exact vier weken duren. De deelnemende kunstenaars exposeren twee- en driedimensionaal werk. Het hele jaar zijn er dus doorlopend exposities. Non-stop kunstenaars die hun sporen ruimschoots verdiend hebben binnen de kunst, tot over de hele wereld. Alle elf exposities worden op de laatste expositiedag afgesloten met een finissage.

De initiatiefnemers Peter en Redmer Bax hebben in hun laatste gezamenlijke project gestreefd naar een diversiteit in technieken en de juiste combinaties voor de exposities. Er zullen onder meer schilderijen, foto’s, etsen, bronzen beelden, stenen beelden en keramiek te zien zijn.

De deelnemende kunstenaars zijn Doet Boersma, Jenny Boot, Gosse Dam, Douwe Elias, Hendrik Elings, Evert van Hemert, Reinder Homan, Sofie Hupkens, Irma Kamp, Tjabel Klok, Tjeerd Landman, Imke Meester, Paulien Ploeger, Jentsje Popma, Frans Ram, Jitse Sikkema, Martin Sijbesma, Jikke van de Waal-Bijma, Klaas Werumeus Buning, Oesje Zegel en Saskia Zuiderduin.

Alle exposities vinden plaats in de Galerie aan de Singel 82 in Sneek. Nabij de Waterpoort, met zicht op een ander project van LF2018: de fontein De hoorn des Overvloeds van Stephan Balkenhol die als onderdeel van het 11 Fountains project bijna voor de deur van de Galerie wordt geplaatst.