Cheerleadende zussen op weg naar Olympische Spelen

Sneek - De cheerleadende zussen Marlou en Maureen Poiesz uit Sneek gaan in februari naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Marlou en Maureen maken onderdeel uit van een team van de Frisian Cheer Stars & Ultimate Stunt Cheersquad.

De Frisian Cheer Stars & Ultimate Stunt Cheersquad zijn samen gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen. Zowel De Frisian Cheer Stars, Nederlands kampioen 2017 als Ultimate Stunt Cheersquad , Europees kampioen 2016, domineren al jaren de top op nationaal en internationaal niveau. Een logische keus dus om op basis van het door beide teams behaalde aantal medailles op de Europese kampioenschappen, van afgelopen jaren, een team samen te stellen dat Nederland gaat vertegenwoordigen op de aankomende winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.
De Dutch Cheerleading Association, de officiële bond voor Cheerleading- & Cheerdance in Nederland, heeft beide teams, afkomstig uit de provincie Friesland en de provincie Overijssel, gekozen om samen Nederland te vertegenwoordigen bij performances tijdens de award ceremonies, Olympische wedstrijdlocaties, straatparades, de sluiting ceremonie en een Cheerleading wedstrijd met teams uit andere landen. Cheerteams uit Noorwegen, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Canada en Amerika zullen hier ook aan deelnemen. De voorzitter van de Nederlandse bond zegt dat niet alleen dat het overall succes van beide teams tot deze beslissing heeft geleid maar ook het feit dat er in Zuid-Korea zeer veel korte optredens uitgevoerd dienen te worden. Beide teams beschikken al jaren over een zeer uitgebreide ervaring en hoog niveau op dit gebied. ,,We zijn enorm trots om dit team als vertegenwoordigers van Nederland te sturen,” zegt Nelson Petter, voorzitter van de Dutch Cheerleading Association, de officiële bond voor Cheerleading- & Cheerdance in Nederland. ,,Deze atleten zijn beiden al meerdere malen op EK’s en WK’s geweest en we zijn dan ook zeer enthousiast dat ze nu hun talent op hét podium van de wereld te mogen laten zien.” Coaches Sanne Roelofs en Julia Wildbrett laten weten dat het team niet kan wachten om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Korea. ,,Onze atleten behoren tot de beste vrouwelijke Cheerleaders die we in Nederland hebben en waarderen deze unieke kans om te mogen deelnemen aan alle activiteiten rondom de Olympische Spelen. Zij nemen hun verantwoordelijkheid serieus en kijken er naar uit om het Nederlandse Cheerleading in Korea te mogen vertegenwoordigen.