Menhir met hakken over de sloot

Sneek - Met horten en stoten heeft ESBC Menhir gister in Groningen middenmoter Groene Uilen van zich afgeschud. Met de hakken over de sloot wist de basketbalploeg uit Sneek in de eerste wedstrijd van 2018 de ongeslagen status vast te houden: 60-66.

De Sneker selectie was na de kerstvakantie bijna compleet. Alleen Danny Nowee ontbrak wegens werk. Het was goed te merken dat het team in december weinig getraind en gespeeld had, want de spelers kwamen maar moeizaam op gang tegen de studentenploeg die ze in september nog met veertig punten verschil op zij zetten. Het eerste kwart werd na heel slordig spel afgesloten met een achterstand, maar bij rust was alles weer rechtgetrokken: 35-35.
Het tweede kwart begon curieus. Tegenwoordig moet de score bij basketbalwedstrijden digitaal bijgehouden worden, maar de tablet waarop dat gebeurde crashte en alle gegevens van de eerste helft gingen verloren. Dat was met name lastig omdat ook niet nagegaan kon worden hoeveel persoonlijke fouten de spelers gemaakt hadden. Men mag er vier maken en de coaches van beide teams spraken af dat elke speler bij rust op twee fouten stond.
Voor de Snekers werd Jeroen Zantingh slachtoffer van deze afspraak, want hij moest in korte tijd tekortkomingen van zijn teamgenoten compenseren met fouten en hij mocht vroeg de bank opzoeken. Na het derde kwart kon de wedstrijd nog steeds twee kanten op: 50-50.
Menhir bleef vertrouwen houden in een goede afloop. Mats Haven pakte een heel belangrijke steal, Ali Carti liet zich gelden met aanvallende rebounds en Arnold van der Meulen kroonde zich met elf punten tot topscorer van de tweede helft. Dat het scorebord in de laatste minuut ook nog uitviel deerde de Snekers niet meer.
Vrijdagavond gaat Menhir proberen de reeks van winstpartijen uit te breiden tot tien. In de Sneker Sporthal ontvangt de ploeg vanaf 20.45 uur Penta uit Drachten.