Nietstilzitten wint vrijwilligersprijs

Sneek - Nietstilzitten heeft maandag de vrijwilligersprijs ontvangen uit handen van PvdA-wethouder Stella van Gent. De prijs is door PvdA SWF in het leven geroepen om het belang van vrijwilligers te laten zien.

NietStilzitten is een platform voor werkzoekenden, en is genomineerd door Ineke Scholten uit Sneek. Zij geeft aan dat deze club de deelnemers steunt en inspiratie geeft. ,,Voor veel mensen die werkloos zijn geworden, is het niet zo makkelijk is om gemotiveerd te blijven in het zoeken naar baan. De wekelijkse bijeenkomsten van Nietstilzitten helpen enorm in het de moed erin houden."

Oprichter Anton van Dijk, die de prijs in ontvangst nam, is elke maandag om 14.00 uur aanwezig bij het Nietstilzitten Café in de bibliotheek van Sneek. Er worden veel nuttige onderwerpen behandeld zoals CV-tips, hoe presenteer ik mij, waar vind ik vacatures. De workshops worden heel goed bezocht. Ook bedrijfsbezoeken worden georganiseerd. Voor de bezoekers is het een motiverende club waar naar je geluisterd wordt en waar je ideeën, plannen en nieuwe moed opdoet.

De PvdA Súdwest-Fryslân heeft in het najaar inwoners van de gemeente uitgenodigd om kandidaten voor te dragen voor de PvdA vrijwilligersprijs. Met het instellen van een jaarlijkse vrijwilligersprijs wil de partij het belang van vrijwilligers onderstrepen. ,,Vrijwilligers zijn kampioenen en verdienen om in het zonnetje gezet te worden", aldus fractievoorzitter Johan Feenstra. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen veel activiteiten op het gebied van sport, jeugd, zorg en cultuur en dergelijke doorgang vinden.