Waterpoloteam gehavend door griep

DRACHTEN - Het door griep gehavende waterpoloherenteam van Neptunia’24 moest gisteren in Drachten het hoofd buigen voor WSG DraGor: 11-9.

Liefst vier basisspelers bleven ziek achter in Sneek en nog eens twee heren waren herstellende en konden geen volledige wedstrijd spelen. Vanuit het tweede werden de beloften opgetrommeld om de ploeg te ondersteunen. Dat deze wedstrijd, tegen de directe concurrent voor de derde plaats, een zware ging worden stond vooraf vast.

De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen begon ook nog eens mat en liet de thuisploeg veel te dichtbij komen. Door een aantal afstandsschoten en twee penalty’s stond er na de eerste periode al een achterstand van 5-1 op het bord.

De koppen gingen bij elkaar en er werd gepoogd om wat meer rust in het eigen spel te krijgen. Dit lukte en de heren kwamen steeds dichterbij de aansluitingstreffer. DraGor liet zich evenwel niet helemaal van de wijs brengen en hield steeds een marge van twee doelpunten vast. Voor Neptunia was de pijp twee minuten voor tijd leeg en zo kwam de eindstand op 11-9.

Zaterdag spelen de heren weer thuis. De wedstrijd tegen Deltasteur uit Kampen begint om 16.30 ur.

Doelpunten Neptunia’24: Rick Lunter (6x), Rutger van Leeningen (2x) en Erin van der Steen 1x).