Varende expositie 11fountains in Sneek

SNEEK - De varende expositie 11fountains is vanaf vanmiddag te zien in Sneek.

Vanaf vandaag tot en met zondag 18 februari ligt het historische koftjalk de Tromp - met aan boord een unieke expositie over de 11fountains - in Sneek bij de Waterpoort. Het schip maakt de komende maanden een reis langs alle Friese Elfsteden onder de naam De Tocht.

De expositie was voor het eerst te bezoeken tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 en lag vorige week nog in Rotterdam tijdens de Art Rotterdam kunstweek. De expositie aan boord is vanmiddag open van 16.00 tot 21.00 uur. Vrijdag tot en met zondag zijn bezoekers welkom tussen 13.00 en 18.00 uur.

De Tocht is een rondvarende expositie over 11Fountains op de Tromp. Vooruitlopend op de opening van de fonteinen op 18 mei 2018 vertelt De Tocht het verhaal achter 11Fountains, op uniek varend cultureel erfgoed, met de maquettes van toekomstig cultureel erfgoed aan boord.

De expositie omvat: De maquettes van de fonteinontwerpen; beeldmateriaal van het maakproces, waarbij een kijkje wordt gegeven achter de schermen, in de studio’s van de kunstenaars (internationaal en Fries) en bij internationale en Friese ambachtslieden en bedrijven; boeken over het werk van de kunstenaars en diverse activiteiten.

Iedere week wordt een andere Elfstedenstad bezocht, volgende week ligt het schip in IJlst. Kijk voor het volledige overzicht op www.11fountains.nl en klik op De Tocht.