Waterpoort handhaaft in eerste klasse

SNEEK - De Waterpoort speelt ook volgend jaar in de eerste klasse van de zaalkorfbalcompetitie. De korfbalequipe versloeg in de voorlaatste wedstrijd Wéz Handich/DOW uit Rottevale met 22-18.

Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd. Na iets minder dan tien minuten te hebben gespeeld, stond het nog maar 1-1. Uiteindelijk maakte De Waterpoort zich als eerste los van de spaning en dat leverde een 7-1 voorsprong op door scores van onder andere Nick Huitema, Tialda Bakker en een buzzerbeater van Marije Elderhorst.

Wéz Handich/DOW werd helemaal overdonderd en kon weinig tot niks terugdoen in deze fase van de wedstrijd. Vlak voor rust liet De Waterpoort de touwen enigszins vieren en kon Wéz Handich/DOW dichterbij komen. Door mooie goals van Frank Bruin en Tessa Remery, stond er na 25 minuten spelen een stand van 14-8 op het scorebord.

In de rust was trainer Ralph de Vries erg duidelijk. Het goede spel moest worden voortgezet en de Snekers mochten nu niet verslappen. Wanneer Wéz Handich/DOW meer ruimte zou krijgen kon De Waterpoort het zichzelf nog onnodig moeilijk gaan maken.

Na de pauze bleef De Waterpoort gefocust. de vorosprong werd nooit kleiner dan drie doelpunten en de Snekers maakten heel duidelijk dat er in eigen huis niks te halen viel voor de gasten uit Rottevalle. Door goals van Frank Bruin en Martijn Barendsen, die op zijn verjaardag ook een doelpuntje mee kon pikken, kwam er een tussenstand van 20-15 op het bord. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en nadat Janneke Boersma en Nick Huitema ook hun goals hadden gemaakt, floot de scheidsrechter af bij een stand van 22-18.

Zaterdag 10 maart speelt De Waterpoort haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen in Kampen tegen DOS Kampen/Veltman.