'Kneu' van Zware Jongens hit op YouTube

Sneek - De in januari uitgekomen single van de Zware Jongens 'De Kneu' heeft binnen anderhalve maand al meer dan een miljoen views op YouTube.

Daarmee is het de meest bekeken clip die ooit door Friese artiesten is gemaakt, aldus Makkumer Arie Kuipers die samen met Fokko Dam uit Sneek het zangduo vormt.   

Bovendien is het een complete Friese productie: het nummer is opgenomen in studio “The Office” in Witmarsum en geproduceerd door de talentvolle producer Dylan van der Feen uit Oude Bildtzijl. De clip is gefilmd in Sneek waar ook de dansers (Jeroen Dam, Leslie Scholten, Thomas van Stralen en Maurice van Klaveren) woonachtig zijn. Het lied is geschreven door Kuipers.

De single wordt niet gedraaid door de radio- en tv zenders die normaal gesproken wél Nederlandstalige muziek draaien. Daarentegen hebben stations als 3FM, Radio 10 en 538 er zijdelings wel aandacht aan besteed.

Tijdens het afgelopen carnaval was het één van de meest gedraaide platen en de verwachting is dat het nummer tijdens de dorps- en zomerfeesten door zal trekken.