IJsgroei stelt nog weinig voor

Sneek - De ijsgroei stelt vooralsnog niet veel voor. Het flinterdunne ijslaagje op het ondergelopen land van bijvoorbeeld het natuurgebied de Potskar, tussen de Grienedyk en het Sneekermeer, zit nog vol wakken die vandaag door de straffe wind snel groter worden.

Ook op de doorgaans snel dichtvriezende Oudvaart kan van schaatsen vooralsnog geen enkele sprake zijn. Bovendien verzwakt de zon overdag de tot nu toe marginale ijsvloer. Ook de matige oost-noordoostelijke wind helpt niet mee. Het landijs op de Potskar, dat  sowieso nog niks voorstelt, is extra risicovol vanwege enkele minstens anderhalve meter diepe sloten.

De ijsbaan Dicky van der Werf in Sneek ligt wel mooi dicht. Gisteren werd er 2,5 centimeter ijs gemeten. Morgenvroeg gaat ijsmeester Jelle Plantinga opnieuw kijken hoe het ervoor staat. De komende twee dagen komt van schaatsen op de ijsbaan langs de Leeuwarderweg zeker niks. ,,Afhankelijk van wat het weer doet, hopen we dat de baan maandag heel misschien open kan voor kinderen. We duimen en hopen, maar het is afwachten."

De weersvoorspellers geven aan dat de vorst vanaf dinsdag mogelijk wat serieuzer wordt. Dan zouden de temperaturen ook overdag onder het vriespunt moeten blijven.