Expositie ‘Passie en Pasen in porselein’

SONDEL - Van 2 tot en met 8 maart wordt in de PKN kerk de Haven in Sondel de bijzondere expositie ’Passie en Pasen in porselein’ gehouden van Bijbelse taferelen met porseleinen poppen gemaakt door Joke Kant uit Katwijk. Ruim 100 poppen en 20 Bijbelverhalen zijn uitgebeeld in eigengemaakte taferelen, waardoor de Bijbelverhalen heel aanschouwelijk worden.

De expositie vindt plaats in de 40-dagentijd. De gebeurtenissen tussen Palmzondag en de Opstanding van Jezus vormen een groot aandeel in deze expositie, maar er zijn ook taferelen van onder andere Abraham, David en de geboorte van Jezus.

De poppen worden naar eigen inzicht opgebouwd, passend bij de Bijbelse voorstelling. Joke Kant gebruikt als kleding natuurlijke aardetinten. De aankleding van de taferelen zijn ook zelf gemaakt, van meubeltjes tot aankleding met stof. Om het zo realistisch mogelijk te maken is gebruik gemaakt van onder andere woestijnzand uit de Sinaï-woestijn en stukjes hout zijn verzameld bij het Meer van Galilea.

De opening van de expositie is vrijdagavond 2 maart om 19.30 uur. Daarna is de expositie van zaterdag 3 tot en met donderdag 8 maart iedere middag van 14.00 tot 17.00 uur en avond van 19.00 tot 21.00 uur (behalve zondagavond) te bezoeken.