Het weer van Dirk: Weekend verloopt erg zacht

Sneek - Na de regen en buien van gisteren, hebben we het deze vrijdag tot de avond droog. Vanmorgen zonnig, vanmiddag meer bewolking en de temperatuur stijgt naar een 8 graden. Wind zwak tot matig uit het zuidwesten tot zuidoosten.

Vanavond neemt de bewolking verder toe en vanuit het zuiden gaat het regenen. We hebben dan ook een natte nacht voor de boeg bij een temperatuur die niet verder daalt dan 6 graden.

Zaterdag wordt met de zuid tot zuidoostelijke wind zeer zachte lucht naar onze regio geblazen. De temperatuur loopt op naar een 14 graden. Helaas heeft het zonnetje niet veel te zeggen, morgenochtend regent het eerst nog, in de middag wordt het droog. Er staat trouwens niet veel wind, zwak, af en toe matig.

In de nacht naar zondag bewolkt, kans op wat lichte regen en een vrij zachte nacht met geen lagere minimum van 7 graden.

Zondag in de morgen nog droog, 's middags vanuit het zuiden opnieuw regen. Wind matig uit zuidoost tot zuidwest, 12 a 13 graden. Maandag eerst opklaringen, in de middag opnieuw bewolkt en later regen bij een temperatuur van 12 graden.

Dirk van der Meer.