Tweede groep vrijwilligers ontvangt Home-Start certificaat

SNEEK - Zeven vrijwilligers van Home-Start Zuidwest Friesland kregen vorige week hun welverdiende certificaat.

In zes dagdelen basistraining hebben ze kennis opgedaan over op welke manier ze gezinnen kunnen ondersteunen. Ze zijn daarmee de tweede groep vrijwilligers die in de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren aan de slag kunnen.

Bij Home-Start bieden vrijwilligers gezinnen met het jongste kind onder 7 jaar een steuntje in de rug in een periode waarin het even niet zo lekker loopt. Al deze volwassenen hebben opvoedervaring en herkennen de vragen en problemen van jonge gezinnen. Door een luisterend oor, praktische steun en vriendschappelijk contact zien we dat ouders weer in hun kracht komen en meer kunnen genieten. Home-Start wil daarmee voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot grotere problemen.

Er zijn voldoende vrijwilligers beschikbaar om nieuwe gezinnen te ondersteunen. Het gaat om gezinnen die problemen hebben die niet vanzelf overgaan, zoals ruzie met de kinderen, spanningen tussen partners, vermoeidheid, weinig contact met familie of vrienden.

Dus ben of ken jij een gezin dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact op met coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl. Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl.