Het weer van Dirk: Bewolkt

Sneek - Gisteren vroeg iemand me of we eindelijk van de vorst verlost waren, helaas moest ik degene teleurstellen. Als ik naar volgende week kijk, dan gaat maart nog eens haar staart roeren. De kans op maartse buien wordt stilaan die week groter, zo ook de nachtvorst. Vooralsnog gaan we eerst een weekend tegemoet met een temperatuur die de dubbele cijfers gaat halen.

Vandaag start met bewolking en kan er nog af en toe wat lichte regen vallen. Later op de dag vanuit het westen enkele opklaringen. De wind westelijk en is meest matig en draait vanmiddag naar het noordwesten, temperatuur bereikt vandaag de 8 graden.

Komende nacht is er kans op mist, de temperatuur daalt naar een 3 graden.

Morgen wordt het bij een matige zuidwestelijke wind 9 a 10 graden. In de morgen zijn er enkele opklaringen, in de middag bewolkt en valt er af en toe wat lichte regen. Het weekend dus een temperatuur overdag in de dubbele cijfers.

Zaterdag bewolking, kans op een buitje in de middag, wind zuidelijk en is zwak, af en toe matig, temperatuur 11 graden. Zondag opklaringen, veranderlijke wind, 10 graden. Ook maandag zien we de zon aan de temperatuur verandert nog niet veel.

Dirk van der Meer.