Nitro Darts Sneek steviger op tweede positie

Sneek - In de dertiende speelronde hoofklasse Superleague of Darts gisteren was de Sneker formatie met 7-3 te sterk voor hekkensluiter Wevershoof waarmee de tweede plaats op de ranglijst werd verstevigd.

Ondanks het aantrekken van internationaal acterende Jeffrey de Graaf door Wevershoof en het ontbreken van de PDC spelers bij Nitro Darts Sneek kon de rode lantaarndrager niet van de hatelijk nul komen. De Snekers zagen concurrent Weert hard onderuit gaan tegen Ermelo waardoor er een voorsprong is ontstaan van vijf punten op de nummer drie. Deze positie wordt inmiddels in genomen door Den Haag.

Het viertal Rick Hofstra, Frans van der Weit, Wieger Boonstra en Jelko Zwart vingen de Round Robin aan. Er bleven aan de kant van Wevershoof veel kansen op de finishes onbenut waardoor de einduitslag van 9-2 iets geflatteerd te noemen was. Een sleutelmoment vond al vroeg in de wedstrijd plaats. Hofstra was met ruim 95 per drie darts gemiddeld verantwoordelijk voor het verslaan van De Graaf.

Wevershoof werd hierdoor behoorlijk onder druk gezet. Van der Weit won vervolgens met 4-2 uitstekend van Silko Visser. De wedstrijd leek om die reden al vroeg beslist te worden, zeker nadat Boonstra geen problemen had met de broer van S. Visser, Kevin Visser. Deze K. Visser kon ook maar  twee legs winnen en vier incasseren. Zwart speelde niet zijn beste spe,l maar was desondanks met 4-3 te sterk voor Frank Hoek.

Sylvester Paassen ging in de koppelronde ingebracht worden voor Zwart. Paassen zijn eerste koppel met Van der Weit ging met 0-3 verloren. Daarvoor waren het Hofstra en Boonstra die de definitieve driepunter met een 3-0 overwinning binnen gespeeld hadden. Hofstra en Boonstra gingen daarna ook met 3-0 onderuit tegen De Graaf en K. Visser die gezamenlijk geen leg tegen wisten te incasseren. In het laatste koppel kwam er namens Nitro Darts Sneek een debutant aan de oche. Stijn Knol verving Van der Weit en was mede door twee finishes samen met Paassen verantwoordelijk voor een uitstekend debuut en een 3-0 victorie op S. Visser en Hoek.

De solo was een herhaling van de eerste single partij. De Graaf kreeg namens Wevershoof kans op revanche tegen Hofstra. De Graaf was dit keer wel de gelukkige en kreeg zijn revanche in een beslissende leg waarmee de Graaf de partij besloot met een 3-4 overwining. Een 7-3 einduitslag was het gevolg.

Zaterdag reizen de Snekers af naar Eindhoven als daar de ontmoeting staat met de Eindhovenaren die deze week nipt verloren van nummer drie Den Haag. Eindhoven heeft enkele uitstekende spelers op de lijst staan en Nitro Darts Sneek zal het wederom moeten doen zonder de PDC spelers Jan Dekker en Danny Noppert die zich beide wisten te plaatsen voor de Euro Tour in München. De eerst volgende thuiswedstrijd is een mooi affiche als Nitro Darts Sneek Den Haag ontvangt. De wedstrijd gaat zaterdag 24 april 2018 om 13.00 van start.