Nijland maakt zich op voor 31e editie Aaipop

NIJLAND - Paasmaandag staat het dorp Nijland in het teken van Aaipop. Al sinds 1987 biedt dit festival podium aan Friestalige bands en artiesten en trekken duizenden enthousiaste festivalbezoekers naar dit evenement. Dit jaar biedt de line-up als vanouds weer ruimte voor verschillende muziekstijlen wat maakt dat Aaipop aansluit bij alle leeftijden. Jong en oud is welkom en samen genieten zij van de verschillende genres die de Friestalige muziek biedt.

FREY, Rauzer, Dirk en ZEA zijn volledig nieuwe namen op Aaipop. Deze vier bands of
artiesten staan voor het eerst op het grootste Friestalige festival. Namen als Gerrit Breteler, Jaap Louwes, Jan de Vries en Marius de Boer zijn oudgedienden en BABALIVE, De Voskovs, Grytz en Grize, Jan Nota, Marcel Smit, NNB, Sjoerd ensa en SKRAAL hebben ook al eerder op het Aaipop-podium gestaan.

Jaap Louwes zal het podium beklimmen samen met zijn band De Lossebinde en Marcel Smit staat met De Hiele Hannel geprogrameerd. Marcel Smit treedt voor het laatst met deze formatie op, bassist Wilt Dijk neemt afscheid van De HieleHannel.

Aankomende dagen wordt de Teneftertinte en Tongertinte opgebouwd en zal het festivalterrein met behulp van vrijwilligers klaar gemaakt worden voor de 31e editie van het Aaipop-festival. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Herberch fan Nylan, Primera Bolsward en online.