Knotsgekke MUZT-musical Spamalot zes keer in Theater Sneek

Sneek - De meer dan zeventig leerlingen van MUZT Musicalopleiding, onderdeel van Kunstencentrum Atrium in Sneek, zijn in april zesmaal in Theater Sneek te zien in de musical Spamalot.

De filmklassieker Monty Python and the Holy Grail vormt de basis voor de dolkomische familievoorstelling, waarin het musicalgenre flink op de hak genomen wordt. Na de première op vrijdag 13 april zijn er voorstellingen op zaterdag 14 april, zondag 15 april en zondag 22 april.

Het verhaal is een parodie op de legende van Koning Arthur en zijn zoektocht naar de heilige graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen. Onderweg ontmoeten ze bijzondere types die niet altijd zijn wat ze lijken. Sprookjesfiguren, schone jonkvrouwen, een vliegende koe, spottende Fransozen en nog veel meer rare snuiters. Wordt het eigenlijk nog wel wat met de zoektocht van Arthur en zijn koene Ronde Tafelridders?

Met nummers als ‘Eén voor allen’, ‘Een lied dat klinkt als dit’ en ‘Sterren van TV’ is de musical een ware uitdaging voor de talenten van MUZT, waarbij opvalt dat de humor van Monty Python van alle tijden is. Hier en daar is de tekst aangepast en zijn er grappen van de spelers toegevoegd. De voorstelling zal in het Nederlands worden gespeeld. De regie is in handen van Iréne Martin. Dennis Dronkers en Raymond Guzman tekenen voor respectievelijk de zang en choreografie. Vele vrijwilligers en stagiaires zorgden voor prachtige kostuums, rekwisieten en decors.

Niemand minder dan Paul Groot is gestrikt voor een bijzondere bijdrage aan de elfde grote MUZT-voorstelling. De Koefnoen-ster speelde een hoofdrol in de gelijknamige musical die in 2011 was te zien in de Nederlandse theaters.

Data en aanvangstijden:
Vrijdag 13 april 2018:    19.30 uur
Zaterdag 14 april 2018: 19.30 uur
Zondag 15 april 2018:   14.30 uur en 19.30 uur
Zondag 22 april 2018:   14.30 uur en 19.30 uur