ONS verovert 3 belangrijke punten

Sneek - ONS Sneek boekte vanmiddag een belangrijke driepunter ten koste van ASWH. De derde divisionist uit Sneek won op eigen terrein na een 2-1 ruststand en een spannende tweede helft uiteindelijk met 3-1.

De bevrijdende treffer in de slotfase kwam op naam van Curty Gonzales. Daarvoor was het billenknijpen voor ONS. Het in de eerste helft op achterstand geraakte  ASWH drong namelijk voortdurend aan. Omdat de thuisploeg in de counter maar niet toe wist te slaan bleef het lang spannend, totdat Gonzales eindelijk de beslissing kon forceren. De bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht beëindigden de wedstrijd in Sneek met 9 man nadat Peter de Lange en Mels van Driel in de laatste tien minuten tegen rode kaarten opliepen.

Na een weinig enerverende openingsfase op het Zuidersportpark, dat definitief nieuw kunstgras krijgt, sloeg Michael Lanting in de 22ste minuut ineens toe: 1-0. Acht minuten later was het opnieuw raak toen Serge Fatima van dichtbij inkopte na een scherpe hoekschop van Samir Merraki. De kort daarvoor op de bon geslingerde Lars Bosscha tekende in de 34ste minuut voor de aansluitingstreffer.

Na rust joegen de bezoekers vergeefs op de gelijkmaker. ONS stond geregeld met de rug tegen de muur maar boog niet en schreef zo 3 belangrijke punten bij. ONS, dat als enige ploeg onderin de volle buit pakte, heeft nu 32 punten en achterhaalde het verliezende Harkemase Boys.