Menhir laat punten achter in Heerenveen

Heerenveen - De basketballers van ESBC Menhir liepen zaterdag in Heerenveen tegen hun tweede nederlaag van het seizoen op. De incomplete Sneker kampioensploeg verloor van de nummer vier op de ranglijst, Dyna'75 met 59-46.

Bij Menhir dat veertien dagen terug al de titel veilig stelde ontbraken maar liefst vier spelers. De overgebleven zeven man begonnen matig aan de wedstrijd. Ook de tegenstander kwam in het eerste kwart moeilijk tot scoren en zo stond na tien minuten een ongebruikelijk lage stand op het scorebord: 10-5.

In het tweede kwart hadden de Snekers het betere van het spel. Verdedigend gooiden ze de boel op slot en in de aanval werden de juiste keuzes gemaakt. Door de goede fase ging Menhir de rust in met een 18-27 voorsprong.

Die voorsprong verdween direct na de pauze als sneeuw voor de zon. Dyna'75 scoorde een paar keer op rij uit makkelijke aanvallen. Bij Menhir leek men niet meer de juiste versnelling te kunnen vinden. Bovendien namen veel spelers in de aanval verkeerde beslissingen. Van goed teamspel was geen sprake meer.

De ploeg begon zich ook te ergeren aan de arbitrage en dat is nooit een goed teken. Niels Haven moest met vijf fouten naar de kant. De overige spelers hadden niet het vermogen om Dyna'75, dat over meer wissels beschikte, bij te benen. Alleen Mats Haven (18 punten) en Ali Carti (10) haalden de dubbele cijfers.

Vrijdagavond speelt Menhir de laatste wedstrijd van het succesvolle seizoen. De kampioensploeg ontvangt in de Sneker Sporthal de Oaters uit Joure. De wedstrijd begint om 20.45 uur.