Aans en Kempens winnen in Folsgare

FOLSGARE - Bonne Aans en Bram Kempkens zijn vrijdagavond winnaar geworden van de Omloop van het gewone Volk in Folsgare.

De wedstrijd in de A-categorie was niet bijster spectaculair, al reed er hier nog wel enkele rondjes een kopgroep van zeven man voor het peloton. Zij kregen echter nooit de vrijgeleide van het peloton, met als gevolg dat ze ook al vrij snel weer teruggepakt werden. In de massasprint drukte Drachtster Bonne Aans zijn wiel als eerste over de finishlijn op de voet gevolgd door de uit Blesdijke afkomstige Bouwe Kuin. De overige podiumplaats was voor WV Snits-lid Tsjomme Ozinga.

Ook bij de B-renners was de koers erg gesloten. Er kwam maar geen kopgroep weg. Het spektakel moest komen van een drietal premiesprints, waarbij kleine geldprijzen en enkele lokale prijsjes te behalen vielen. Na zes rondjes van een kleine negen kilometer kwam Bram Kempkens uit Haren als eerste over de finish, gevolgd door Rutger Vos uit Exloo en Mingko Sun uit Den Helder.

Uitslag A: 1. Bonne Aans; 2. Bouwe Kuin; 3. Tsjomme Ozinga; 4. Ruben Hoekstra; 5. Nathan Jansen. Uitslag B: 1. Bram Kempkens; 2. Rutger Vos; 3. Mingko Sun; 4. Dirk Jan Vellinga; 5. Sten Hoek