Het weer van Dirk: Warme zonnige Pinkstermaandag

Sneek - Komende week beleven we een warme week met temperaturen die midzomer niet zouden misstaan. Deze ligt overdag ruim boven de 20 graden en qua neerslag valt het reuze mee. Alleen op dinsdag is er kans op een bui en ook later in de week. De wind blijft uit het oost tot noordoosten waaien, al met al goede vooruitzichten.

Morgen, Pinkstermaandag, belooft een prachtige dag te worden voor alle evenementen. Het zonnetje is erbij, ook enkele onschuldige wolkjes trekken langs en de wind waait uit het oost tot noordoosten. Voor de 11-stedentochtfietsers wordt de wind later in de middag in het noordelijke deel van Friesland matig tot vrij krachtig, in de stad Sneek blijft ze zwak tot matig, op het Sneekermeer af en toe vrij krachtig in de middag. De temperatuur 24 graden, rond 18:00uur nog zo'n 20 graden, op het meer wat lager.

In de nacht naar dinsdag is het vrij helder en daalt de temperatuur naar een 13 graden.

Dinsdag is het broeierig warm met 22 a 23 graden, wel is er meer bewolking en is een bui niet ondenkbaar, onweer is hierbij mogelijk. Wind noordoostelijk, matig. Woensdag zonnig, droog, 23 graden.

Dirk van der Meer