ONS moet nog vol aan de bak

Sneek - ONS moet nog vol aan de bak in de laatste speelronde om niet in degradatiewedstrijden verzeild te raken. Terwijl de equipe uit Sneek kansloos met 0-4 verloor van het kampioen geworden Spakenburg won de op een nacompetitieplaats staande concurrent Capelle bij Jong FC Volendam (1-3) waardoor het verschil terugliep naar slechts 2 punten.

Voor enkele honderden meegereisde suppporters die voor sfeer zorgden op het Zuidersportpark schoot Spakenburg uit de startblokken. In de vijfde minuut was er al de vurig gewenste vroege voorsprong dankzij Olivier Pilon. Na een kwartier was het 0-2 door een van richting veranderd schot van Philip Thies. Fabian Stevens schoot uit de enige mogelijkheid van de thuisploeg voor rust voorlangs. 

Spakenburg consolideerde in de tweede helft de comfortabele voorsprong. ONS was niet bij machte om wat aan de achterstand te doen. Sterker nog; de gasten maakten het kampioensfeest voor zichzelf nog leuker door nog twee goals te maken via Pilon en Ton van der Neut.

Voor het op de 14e plaats staande ONS is het nog steeds billenknijpen. Het moet zaterdag om zich op eigen kracht te handhaven de laatste competitiewedstrijd winnen bij het op de 7e plaats staande Jong FC Groningen. Het thuisduel in Sneek eindigde in 1-1. Capelle ontvangt thuis het al tot herkansingswedstrijden veroordeelde Spijkenisse dat ook nog rechtstreeks kan degraderen.