Abma's winnen Pinksterevenement, Spek pak Vaurientitel

Kolmeersland - Kim en Britt Abma zijn in de Schakel winnaar geworden van het Pinksterevenement op het Sneekermeer. In de Vaurien, dat z'n klassekampioenschap zeilde, ging de titel naar Tim Spek en Jildert Kuperus uit Gauw.

Het Flitskampioenschap ging naar Anna Paulowna. Robbert Huisman en Coen Bijlsma waren de besten. Imme Rijk en Silke Zuidema uit Scharnegoutum eindigden op de derde podiumplaats.

De Abma's hielden in de Schakel knap meervoudig kampioen Ronald Damen achter zich. In de Vaurien wisten Tim Spek en Jildert Kuperus twee races te winnen. Hun naaste belagers Jelmer Yntema en Timo Gruis uit Sneek kwamen uiteindelijk 1 punt te kort. Jelmer's zus Femke, zeilend met Keeti Neijma, eindigde als vierde.

In de Flits kwamen 47 boten aan de start. Daarnaast kwamen er 17 Schakels en 13 Vauriens op het water. De eerste 2 dagen had het wedstrijdcomité van de KWS moeite om door de veelvuldig draaiende en weinige wind om er een goede wedstrijd uit te krijgen. Op de eerste dagen konden alle klassen uiteindelijk aan het eind van de dag nog 2 keer starten, op Pinksterzondag startte alleen de Flitsklasse 1 keer.

Vandaag een prima zeildag met windkracht 4 met uitschieters 5/6, waardoor alle klassen liefst 4 korte wedstrijden konden varen.

Prijswinnaars Pinksterevenement 2018
Flits Gold – Clubkampioen: 
1. Robbert Huisman en Coen Bijlsma, Anna Paulowna
2. Bart Wijkstra en Marieke Jasper, Terband
3. Imme Rijk en Silke Zuidema, Scharnegoutum
Flits Silver: 
1. Hendrik Kramer en Sietse Bleeker, Snikzwaag
2. Fetze Andringa en Hugo Numan, Naarden
3. Brent Koeze en Valentijn Zwart, Leeuwarden
Schakel: 
1. Kim en Britt Abma, Sneek
2. Ronald Damen en Hendrik vd Pol, Eemnes
3. Dennis Abma en Jaap Reitsma, Sneek
Vaurien - Klassekampioen: 
1. Tim Spek en Jildert Kuperus, Gauw
2. Jelmer Yntema en Timo Gruis, Sneek
3. Jelle en Hidde Fokkema, Bathmen