Reprise Elk Sines in 2019

SNEEK - In 2019 komt opnieuw een reprise van Elk Sines, het populaire muziektheater over café De Klieuw.

Het succes van Elk Sines,een theaterspektakel over cafe De Klieuw welke jarenlang een begrip in Friesland was dankzij de eigenzinnige kroegbazin Tjerkje Huitema, is ongekend. Alle kaarten voor de voorstellingen in 2018 zijn uitverkocht en de vraag naar meer blijft doorgaan. Daarom heeft Stichting Theater De Klieuw in nauwe samenwerking met de eigenaren van Zathe De Klieuw besloten Elk Sines in 2019 wederom in reprise te nemen.

Opnieuw zal Klaasje Postma in de rol van Tjerkje stappen maar ook Titia Huisman in de rol van Anne en Thijs Meester in de rol van Ids. De theaterproductie is geschreven door Folkert Sijbrandij. De liedteksten zijn van Eppie Dam.

De regie is in handen van Ypy Zysling en Sytse Broersma staat garant voor de muziek. Samen met het artistieke team, ensemble, techniek en vrijwilligers hebben zij het voornemen om er weer een bijzondere voorstelling van te maken met een ode aan de familie Huitema.

Elk Sines is meer dan een voorstelling over feestende en drinkende cafégangers. Het is een voorstelling over twee vrouwen, die elkaars bloed wel kunnen drinken, maar door hun verleden tot elkaar veroordeeld zijn. Door de keuze van Tjerkje om op De Klieuw te blijven, is zij het kloppend hart van de familie Huitema. Ook met haar eigenzinnige broers Lammert en Fonger, die net als haar besluiten om op De Klieuw te blijven, ontwikkeld zij een haat/liefde verhouding.

De familie Huitema is net als de bezoekers van café De Klieuw een bonte verzameling paradijsvogels. In Elk Sines komen al deze personages voorbij in een mix van revue, musical, dans en toneel.

Meer informatie over muziektheater Elk Sines staat op www.theaterdeklieuw.nl of mail naar info@theaterdeklieuw.nl.