Het weer van Dirk: Volgende week blijvend warm

Sneek - Het kan niet op met het zomerse weer en vooral hier in het noorden zitten we eerste rang. Terwijl in het zuiden van het land geregeld buien overtrekken, beleven wij in onze regio een erg droge maand. Als ik zo naar de weerkaarten kijk, dan wordt het volgende week ook voor onze regio onbestendiger. Het blijft volgende week warm met temperaturen van 24 tot 27 graden, de hoogste waarden maandag en dinsdag.

Dit weekend is het genieten op het water, strand en al het verdere buitengebeuren. Het zonnetje draait overuren en de kans op een bui in onze regio is te verwaarlozen. De temperatuur komt vandaag rond de 26 graden uit, morgen een graadje lager. Voor de zeilers staat er genoeg wind, dit uit oost tot noordoost, matig. Komende nacht koelt het af naar een 13 graden.

Maandag wordt de buienkans groter, is onweer daarbij mogelijk. De temperatuur komt rond de 27 graden uit bij een oostelijke wind die zwak, af en toe matig is.

Ook dinsdag zien we deze temperatuur terug, kans op een bui blijft erin en de wind waait dan uit het noordoosten, zwak tot matig.

Dirk van der Meer.