Het weer van Dirk: Opnieuw een zomerse dag

Sneek - Gisteravond trokken er enkele pittige buien over het zuiden van Friesland en ook nabij het Sneekermeer viel er flink wat regen. Op veel plekken in onze stad bleef het bij wat gedruppel, alleen Sneek zuidoost kreeg nog een staartje mee. Zo mat ik hier in de wijk Stadsfenne nog een 0.4 mm, echter wel de bekende druppels op een gloeiende plaat.

De natuur in onze regio kan wel een slok regenwater gebruiken, maar als ik de neerslagprognoses tot zaterdag bekijk, dan valt dat erg tegen. Alleen dinsdag en woensdag kunnen er enkele stevige (onweers)buien vallen in de provincie Friesland, maar dat is dan weer plaatselijk.

De kans op een bui is deze maandag nihil, de zon is er flink bij, ook ontstaat er wat bewolking. De temperatuur erg hoog voor de tijd van het jaar, 28 graden is haalbaar in de stad, op en aan het Sneekermeer wat lager. De wind in de morgen zwak, in de middag matig uit het noordoosten.

Komende nacht vrij helder en daalt de temperatuur naar een 14 graden.

Morgen broeierig zomers warm, 27 graden, in de middag en avond rekening houden op een regen of onweersbui. De wind noordoostelijk, zwak, af en toe matig, in en nabij een bui stevige wind.

Dirk van der Meer