Zakelijke overwinning De Waterpoort

SNEEK - In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen boekte De Waterpoort zaterdag op het snikhete Schuttersveld een zakelijke 20-13 overwinning.

In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen boekte De Waterpoort zaterdag op het snikhete Schuttersveld een zakelijke 20-13 overwinning.

Zowel verdedigend als aanvallend had De Waterpoort veel overwicht en daardoor liep het als gesmeerd bij de thuisploeg. De Waterpoort had zichtbaar plezier in het spel, terwijl Oerterp zich maar geen raad wist met de lange heren van De Waterpoort. Na een tussenstand van 8-2 liet de thuisploeg de touwen enigszins vieren, waardoor Oerterp meer ruimte kreeg om aan te vallen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door Oerterp, want al snel stond er een tussenstand van 9-5 op het scorebord. Toch bleef De Waterpoort sterk spelen met een hoog rendement, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een tussenstand van 15-6.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld. Hoewel De Waterpoort veel kansen bleef creëren, was het niet zo trefzeker als in de eerste helft. Ballen ketsten uit de korf en opgelegde kansen werden jammerlijk gemist. Hoewel Oerterp ook niet bepaald florissant speelde, kon het toch inlopen op de Snekers. Zo werd het toch een enigszins tegenvallende tweede helft met weinig doelpunten.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van De Waterpoort op het programma in Drachten.