Zevende heuvelentocht Gaasterland

BAKHUIZEN - De 7de Gaasterlandse heuvelenwandeltocht staat op het programma voor zaterdag 30 juni.

Deze tocht vanuit Bakhuizen gaat door een uniek stukje Friesland met meren, vaarten en sloten, met gezellige dorpjes, afgewisseld door de typische weidse vergezichten én de prachtige bossen van Gaasterland.

In weinig lijkt Gaasterland op de rest van Friesland: de keileem uit Noorwegen, Zweden en Finland werd in stuwwallen voor het ijs uit gedrukt(voorlaatste ijstijd) zo ontstonden steile riffen zoals het Mirnserklif en het Oudemirdumerklif. De zandige hoogten werden gaasten genoemd.

Ook bij Bakhuizen is dit glooiende landschap te zien: het gebied leent zich dan ook uitstekend voor een wandeltocht. De tocht die eens in de 2 jaar wordt georganiseerd verheugd zich in een groeiende belangstelling.

In 2016 is gekozen voor routes van 15 en 30 kilometer en dat is door de 600 wandelaars op prijs gesteld. De start voor de 30 kilometer is vanaf 8.30.uur tot 9.30.uur. Voor de 15 km kan er gestart worden tussen 9.00 uur en 10.30 uur.

Langs de routes is er volop gelegenheid voor een versnapering. Leuke plekken om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Op verschillende posten zijn EHBO’ers aanwezig en toiletten staan op de route. En de traditionele kraam voor koffie/thee ontbreekt deze dag niet. Voor een ieder die de tocht volbrengt is er een leuke herinnering in de vorm van een medaille.

De routes starten bij de kantine van het sportcomplex van de Voetbalvereniging Bakhuizen. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar de jeugdafdeling van de voetbalclub.

Opgave vooraf kan tot en met 20 juni. Opgave aan de start is ook mogelijk. Kijk voor meer informatie en opgave op www.wandeleningaasterland.nl