The Phoenix of Iran

WOUDSEND - The Phoenix of Iran is een kunstexpositie van 75 schilderijen en sculpturen van 15 Iraanse hedendaagse kunstenaar dat te zien is van 29 juni tot en met 8 juli.

De tentoonstelling is onderdeel van Kunst aan de Ee 2018, waar in totaal 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk exposeren. Kunst aan de Ee vindt plaats in het historische centrum van Woudsend, Friesland.

The Phoenix of Iran is tot stand gekomen door samenwerking tussen Kunst aan de Ee en Stichting Nature Protection and Education (www.ngosimba.nl). Deze Nederlandse stichting houdt zich bezig met het beschermen van de flora en fauna in Iran en voorlichting over dit thema. De opbrengsten van de expositie worden volledig gebruikt om de activiteiten van Stichting Simba te ondersteunen.

The Phoenix of Iran toont werk dat nog nooit buiten Iran is geëxposeerd. De objecten zijn vorige week vanuit Teheran overgevlogen naar Nederland.

Marjan van der Schaaf, voorzitter Simba: "Ik ben trots dat we authentieke Iraanse kunst in Nederland kunnen laten zien. Het bevordert begrip en respect voor Iraanse cultuur. Voor ons is het voorts een uitstekende gelegenheid om de doelstelling en activiteiten van onze stichting voor het voetlicht te brengen".

Iris ten Cate, organisator Kunst aan de Ee: "Wij organiseren Kunst aan de Ee voor de derde keer. Dit jaar is Leeuwarden/Friesland Culturele hoofdstad van Europa. Een internationaal podium waarop Friesland zich presenteert aan de wereld en de wereld aan Friesland. The Phoenix of Iran past volledig in dit concept".

Het bezoeken van Kunst aan de Ee / The Phoenix of Iran kost 3,50 euro per persoon (inclusief een expositiebrochure). Kunst aan de Ee is geopend voor publiek van vrijdag 29 juni tot en met zondag 8 juli 2018. Openingstijden zie website. Meer informatie en een preview van de kunstwerken zijn te vinden op www.KunstAanDeEe.nl.