Het weer van Dirk: Zomerse dagen

SNEEK Deze zomer heeft veel gelijkenissen met de zomer uit 1976, dit wat de droogte en windrichtingen betreft. Qua warmte is er wel een verschil, in 1976 hadden we al een landelijke hittegolf achter de rug. Vanaf 23 juni was het begin van een landelijke hittegolf en deze duurde tot en met 9 juli in De Bilt. Op 24 tot en met 28 juni werden tropische temperaturen van 30 graden en meer genoteerd en daarna van 2 tot en met 6 juli opnieuw.

Na een zomers weekend gaat ook deze week zomerweer geven. Het wordt deze maandag maar liefst 29 graden in de stad, op en nabij het Sneekermeer wat koeler. De wind waait uit het oost tot noordoosten, zwak tot af en toe matig. De zon schijnt flink, ook ontstaat er wat stapelbewolking.

Komende nacht vrij helder, 13 graden als minimumtemperatuur.

Morgen zon, ook ontstaat er stapelbewolking en in de middag zou er een bui kunnen ontstaan. De wind draait van zuidoost naar west, zwak tot matig. De temperatuur stijgt nog tot 28 graden, bij de draaiing van de wind naar west daalt deze naar 24 graden. Woensdag draait de wind van noordwest naar noord en naast zon drijven er ook wat wolken over. De temperatuur komt rond de 24 graden uit. Donderdag tot zondag blijft de zomer gewoon doorgaan, kleine buienkans op vrijdag en zaterdag.

Dirk van der Meer.