Nieuw baken Oudega SWF

OUDEGA - Het watersportdorp Oudega SWF is sinds gisteravond een nieuw herkenningspunt rijker. Voor Camping De Bearshoeke is een nieuwe aanlegsteiger aangelegd met als eindpunt een met vereende krachten vervaardigd stalen kunstwerk met als blikvanger een koperen baars.

Annet en Reinold Wassenaar onthulden het kunstwerk als eerbetoon aan hun overleden vader Gies Wassenaar die met het idee kwam voor het herkenningspunt.

Het kunstwerk wordt ongetwijfeld goed bezocht, vanaf de zitbank is het uitzicht over de Oudegaaster Brekken optimaal. Rondom de zitbanken heeft de familie De Haas uit Oudega SWF, geassisteerd door een aantal vrijwilligers, een kunstwerk gerealiseerd waarin de vogels en vissen uit het unieke natuurgebied zijn uitgesneden in cortenstaal. Een mooie dichtregel “Weagen, Weagen, Wide Weagen bringe dy wer thús” maakt het object compleet.

Watersportcamping De Bearshoeke is een actieve watersportcamping met zo’n 65 kampeerplaatsen, trekkershutten, cottages en een haven. De camping geniet van een groeiende belangstelling van gezinnen welke genieten van de mooie natuur rondom Oudega, de mogelijkheden voor surf- en zeillessen en het actieve dorp.

De camping wordt geëxploiteerd door de Recreatiestichting Oudega SWF.