KWS hofleverancier WK Vaurien

SNEEK - Niet minder dan 12 teams van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek reizen komende week af naar het Duitse Travemünde voor het Wereldkampioenschap Vaurien.

Het kampioenschap start aanstaande zaterdag 21 juli met de verplichte metingen en duurt tot en met 28 juli. Het WK valt samen met de Travemünder Woche waar 600 boten aan mee doen. De Travemünder Woche is een vergelijkbaar evenement als de Sneekweek. Waar de gezelligheid op de wal wordt gecombineerd met fantieke wedstrijden op het water.

Nederland heeft met 12 boten de op één na grootste afvaardiging. Geen enkele andere zeilvereniging heeft zoveel teams aan de start als de Sneker zeilvereniging. Alleen gastland Duitsland doet met meer boten mee aan het WK, zij leveren maarliefst 18 teams afkomstig van verschillend verenigingen in Duitsland.

Naast de Nederlandse en Duitse afvaardiging, zijn er in het 65 boten tellende WK veld, teams uit Italië, Spanje, Frankrijk, België, Polen en Angola. De Spanjaard Pablo Cabelo is de regerend wereld kampioen en de te kloppen man. Jelmer Yntema uit Sneek en Timo Gruis uit Leeuwarden vorig jaar 5e kunnen niet wachten om hem dit jaar weer uit te dagen.