Het weer van Dirk: Heet weertje

SNEEK Voorlopig zijn we nog niet van de hitte af en is neerslag schaars komende dagen. Enkele buien worden verwacht in de nacht naar zaterdag en/of zaterdag en is er kans op onweer daarbij. Verder worden de nachten plaknachten en overdag ligt de temperatuur boven de 30 graden, overheerst de zon en staat er niet al te veel wind.

Vandaag bereiken we de tropische 30 gradengrens, 31 graden bij een zuidwest tot noordwestelijke wind, 1 tot 3 Beaufort. Het zonnetje is er, ook kan er wat onschuldige wolkjes ontstaan. Het Noordzee water is onderhand een 20 tot 22 graden, langs de kust van het IJsselmeer nog enkele graden warmer.

Vanavond nog lang warm, komende nacht 18 graden als minimum.

Morgen noteren we weer een dertiger in de stad, is de zon er bij, ook enkele wolken en staat er niet veel wind, dit uit noordwest tot noord, 1 tot 3 bft. In de nacht naar donderdag koelt het niet verder af dan een 19 graden.

Donderdag zonnig, 31 graden, wind zuidoost tot oost, 1 tot 4 bft. en volgt een warme nacht, 20 graden als minimum. Vrijdag zon en wat bewolking, 33 graden en in de nacht naar zaterdag kans op een (onweers)bui. Zaterdag zon en bewolking, kans op een bui, 28 graden bij een wat toenemende noordwestelijke wind. Zondag is het zonnetje er weer bij en blijft het droog, 28 graden bij een noordelijke wind.

Dirk van der Meer.

amping Pasveer