Het weer van Dirk: Opnieuw tropisch

SNEEK - Eigenlijk is er ook vandaag weinig nieuws te schrijven over het weer. Ik las al van een aantal mensen dat de weermannen wel op vakantie kunnen gaan. Het is er inderdaad wel het weertje voor, hoewel het mij persoonlijk te heet is.

Wat wel een verrassing was, is dat het vanochtend rond de klok van 4 uur heel even geregend heeft, minder dan 0.1 mm dat wel. Ook in het zuiden van het land zijn er buien gevallen. Vandaag, morgen en ook vrijdag halen we de tropische grens wat temperatuur betreft, het weekend verloopt wat koeler en vallen er op zaterdag enkele buien.

Vandaag 28 tot 31 graden in de stad, zon, ook vorming van stapelbewolking en is er een kleine kans op een bui later in de middag. De wind waait uit het noorden en is zwak, af en toe matig in de middag.

Vanavond weer lang warm, komende nacht 20 graden als minimum.

Morgen bloody hot, 34 graden, KNMI heeft code oranje uitgegeven. De zon schijnt, ook enkele wolken, kans op een warmte onweersbui in de middag/avond. En staat er niet veel wind, dit uit oost tot zuidoost, 1 tot 3 Beaufort. In de nacht naar vrijdag volgt wederom een plaknacht met geen lagere temperatuur dan van 20 graden.

Vrijdag zon en wat bewolking, 33 graden en in de nacht naar zaterdag kans op een (onweers)bui. Zaterdag enkele buien volgens de laatste berekeningen, 25 graden bij een wat toenemende noordwestelijke wind. Zondag is het zonnetje er weer bij, 27 graden bij een noordelijke wind. Volgende week komen de dertigers weer tevoorschijn.

Dirk van der Meer.