Brandsma en Stoel krijgen WK-podium in vizier

TRAVEMÜNDE - Angela Brandsma en Daan Stoel hebben vandaag één van de vier leidende Spaanse teams ingehaald op het WK zeilen in de Vaurien op de Oostzee bij Travemünde.

Na 9 van de 15 races staan Brandsma en Stoel nu met 38 punten vierde en is een podiumplaats in beeld. De achterstand op de nummer drie bedraagt 7 punten. De twee Snekers kwamen vandaag twee keer als vijfde en een keer als derde binnen. Ze staan nu op 38 punten, 7 meer dan de nummer drie. Ze passeerden in het klassement de Spaanse titelverdediger Pablo Cabello.

Zijn landgenoot Francesco Zampacavallo blijft ongenaakbaar, al raakte hij met twee (aftrekbare) tweede plaatsen vandaag zijn ongeslagen status kwijt. Er staat nog steeds een uitmuntende serie van zeven eerste plaatsen in het veld van 62 gestarte boten.

Jelmer Yntema uit Sneek zakte van plaats 8 naar 9 in het klassement. Zus Femke pakte juist een paar plaatsen terug en ging mede dankzij een vierde en twee elfde plaatsen vandaag van 14 naar 11. De Snekers Thom de Haan en Nico Lochhorn kwamen vandaag een keer als zesde binnen en zijn terug te vinden op plaats 15 net voor Tim Spek en Jildert Kuperus.