Het weer van Dirk: Zomer stevig in het zadel

SNEEK - Een kijkje op de kaarten voor korte en lange termijn laten weinig hoop zien wat betreft de broodnodige neerslag. Alleen vandaag en morgen kan er een bui of een buitje vallen, de rest van de week blijft het kurkdroog. Ook de temperatuur blijft zomers. Voor de vakantiegangers natuurlijk uitermate prima met het zomerse weer, voor de natuur is het allemaal een stuk minder.

Na een zwoele nacht volgt vandaag zomers warm, 27 graden bij een zuidelijke wind die zwak tot matig is. Wolkenvelden drijven over en is er kans op een buitje, verder zien we ook de zon. Komende nacht verloopt vrij warm, 18 graden als minimum.

Morgen is de buienkans wat groter en kan er 2 tot 5 mm aan neerslag vallen, maar dat is de bekende druppel op de gloeiende plaat en voor het zelfde geld drijven de buien niet over Sneek en omgeving. De temperatuur valt iets lager uit, maar bij de westelijke wind wordt het nog zomers warm met 25 graden.

In de nacht naar woensdag koelt het wat meer af, het wordt een 14 graden.

Kijken we even naar de dagen daarna, dan zien we op woensdag, donderdag en vrijdag het zonnetje schijnen, blijft het droog en bij een wind die uit het west tot noorden waait, ligt de temperatuur rond de 24 graden. Ook met de opening van de Sneekweek op vrijdagavond is het zomers en de eerste dagen van de Sneekweek beloven onverminderd zomers te verlopen met flink wat zon, dit bij een temperatuur van 25 tot 27 graden, maar dan met een wind uit het noordoosten.

Dirk van der Meer.