Uitgestelde wedstrijden morgenvroeg

KOLMEERSLAND - De Zestienkwadraat-, Tirion-, Regenboog- en Pampuszeilers mogen morgen vroeg uit de veren om hun vandaag uitgestelde wedstrijd in te halen.

De Zestienkwadraat-, Tirion-, Regenboog- en Pampuszeilers mogen morgen vroeg uit de veren om hun vandaag uitgestelde wedstrijd in te halen.

Dat gebeurt vanaf 9.30 uur. Dat betekent dat de klassen 31 tot en met 36 die vandaag geen wind hadden hun derde race alsnog inhalen. Dat maakt ook mogelijk dat de Pampus opgesplitst kan worden in een gold- en silverfleet.

De zwakke en in de loop van de dag compleet wegvallende wind verpestte vandaag een klein deel van dag 3 van de Sneekweek. Het ontaardde vandaag op het Sneekermeer in een drijfpartij. Dirk de Vries dreef zo goed dat hij in de Dertigkwadraat als eerste door de finish kwam. In de Finnjol noteerde Sneker Peter Aukema zijn tweede tweede plaats en nam, omdat leider Ronald Ruiter als zevende kwam, in het klassement zonder aftrek de kop. Broer Rob deed hezelfde in de Olympiajol waar de gevolgen van het stille weer terug zijn te vinden in de grillige uitslagenlijst.  

Auke de Jong en Bart van Roessel uit Heeg nestelden zich vandaag aan de leiding in de Randmeer. Hun oude teamgenoot Folkert Attema is tweede. Erwin de Vries en Ilonka van der Zee hielden het hoofd koel in de Schakel. Na twee tweede plaats schreven ze vandaag een eentje bij waardoor het Sneker duo in de 2558 stevig aan de leiding staat. Nederlands kampioen Ronald Damen en Sneker Dennis Abma liggen evenwel nog op de loer.

Joukje Rijpma uit Heeg verstevigde met haar tweede dagzege vandaag haar eerste positie in de Splash Blue. Het Vaurien-tweetal Jelmer Yntema uit Sneek en Timo Gruis uit Leeuwarden voelt zich prima met het stille weer getuige de tweede dagzege vandaag. 

Later meer.