Drijf-in bioscoop extra in slotprogramma

SNEEK - Een drijf-in bioscoop met ervoor een muziekprogramma door jeugdige muzikanten op het podium in de Looxmagracht Sneek is op zaterdagavond 11 augustus toegevoegd aan de gebruikelijke Sneekweek activiteiten in het slotweekend. Het programma is van 20.00 uur en duurt tot en met 00.00 uur.

Op zondag wordt het programma om 13.00 uur vervolgd met de Rock Kerkdienst. Dit jaar met de beste Bløf coverband uit Nederland Te Boven en erna om 16.30 uur het RABO Sneekweek Slotconcert.

Het programma van het slotweekend is gratis toegankelijk voor het publiek langs de kades, maar omdat de culturele subsidies teruglopen, wordt dit jaar een kleine bijdrage per sloep van 20 euro per dag gevraagd. Vooraan is plaats voor de sponsor/VIP plaatsen. De aangeboden film wordt mogelijk gemaakt door Cine-Sneek.

Het Sneekweek Slotweekend start op zaterdagavond 11 augustus met live muziek op het drijvend podium in de Looxmagracht. Om 20.00 uur start de muziek van Soundboxx. Soundboxx bestaat uit jonge, talentvolle musici, met grotendeels (voormalige) leerlingen van Kunstencentrum Atrium. De band bestaat uit: Tjitte-Roel Attema (trombone), Jeroen Bakker (saxofoon), Wessel Feenstra (gitaar), Haico Postma (basgitaar), Elbrich van Stralen (piano), Rebecca de Vlugt (zang), Michiel Vossenberg (saxofoon), Jeline Weening (saxofoon) en Zorin Wijnands (drums). Bandcoach van Soundboxx is Kees Romers, docent saxofoon bij Kunstencentrum Atrium. In 2012 werd Soundboxx tweede op het Prinses Christina Concours in de categorie jazz en traden ze op tijdens het nieuwjaarsconcert van het NBE op 1 januari 2017 wat op de NPO werd uitgezonden.

Na 21.00 uur is het tijd voor Pop/Rock Coverband SMÛK. Met een breed pop- en rockrepertoire en veel enthousiasme is SMÛK de ideale band voor elk feest en festival. Bij hun optredens draait het om de liefde voor de muziek en de drive om er met elkaar en het publiek één groot feest van maken. De bandleden van SMÛK zijn goede vrienden; mede hierdoor gaat het dak er gegarandeerd af! Grote rockhelden van vroeger en nu zijn ruim vertegenwoordigd in de setlist. Bijvoorbeeld Herman Brood, John Mayer en Led Zeppelin. Ook de Nederlands- en Engelstalige hits van eigen bodem kunnen niet achterblijven: De Dijk, Anouk en Van Dik Hout zijn graag gehoorde artiesten bij Dian de Jong (zang), Jarin de Jong (gitaar, bas, zang), Simon Graven (gitaar, bas, zang), Sjoerd Hiemstra (toetsen, zang) en Ruerd Bakker (drums). SMÛK nam deel aan The Clash of The Cover Bands - waarbij in Paradiso kans maakte op de nationale prijs - en werd daarmee de beste coverband van Noord-Nederland 2018.

Tijdens de korte pauze waar in het changement van beide bands plaatsvindt, zullen de jeugdige blazers van Young Jazz Atrium, onder leiding van saxofoondocent Kees Romers, een aantal jazzklassiekers en andere muzieknummers vanuit een sloep ten gehore brengen. Kees (op piano) wordt vergezeld door Vigo Slippens (trompet), Sweder de Vlugt (saxofoon), Jesse Rienstra (saxofoon) en Eise Lukkien (saxofoon).

Op een groot scherm op het podium in de Looxmagracht wordt vanaf 22.00 uur de door Cine Sneek aangeboden film SAMBA vertoond, een film van Olivier Nakache en Eric Toledano, ook makers van Intouchables. Die film trok wereldwijd miljoenen kijkers en wist bovendien heel wat prijzen in de wacht te slepen. In Samba is er opnieuw een hoofdrol voor Omar Sy, de ster van Intouchables. Ditmaal speelt hij de rol van illegale immigrant die zijn best moet doen om het hoofd boven water te houden.