SWF: 83ste Sneekweek goed verlopen

SNEEK - De gemeente Súdwest-Fryslân kijkt met een gerust hart terug op de Sneekweek. De sfeer was goed en in de tien dagen feestelijkheden hebben zich nauwelijks incidenten voorgedaan.

Precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet, maar ook in het tweede weekeinde was het erg druk in de stad. Traditioneel wordt het openingsweekeinde het drukst bezocht, maar volgens de gemeente op de tweede zaterdag wel alsof de Sneekweek opnieuw was begonnen.

Door de regenbuien in het tweede deel van de week zaten de horecazaken op donderdag- en vrijdagavond bomvol. Het optreden van artiest Bizzy in de Garden of Dance trok op de tweede zaterdag zo veel publiek dat de tuin moest worden afgesloten. Toch bleven de mensen komen, waardoor de ordediensten moesten optreden in zowel de Kleine Kerkstraat als de Kruizebroederstraat.

,,De tuin is in de Sneekweek vaker vol geweest, en tijdelijk afgesloten”, zegt burgemeester Magda Berndsen van Súdwest-Fryslân. ,,De mensen zochten dan het vertier elders in de stad. Maar nu wilde men koste wat kost de tuin in. Dat was niet bevorderlijk voor de sfeer.”

Over het geluid door de muziekpodia, vorig jaar nogal een gespreksonderwerp, zijn dit jaar geen klachten gemeld.