Sfeervolle Sneekweek voor horeca

SNEEK - De horeca in Sneek kijkt positief terug op de Sneekweek. Er was meer gezelligheid dan ooit en zowel de pleinen als kroegen waren dagelijks vol met publiek.

In de voorbereiding is goed nagedacht over de invulling van de Sneekweek. ,,Elk jaar overleggen we met elkaar wat er eventueel moet veranderen. Maar het niveau is zo hoog dat het eigenlijk hele kleine veranderingen zijn”, zegt Jan van Omme, voorzitter Stichting Uit In Sneek.

Dit jaar was het overdag iets rustiger in de stad. Dit kwam vooral door het warme weer. In de avonduren werd dat ruimschoots ingehaald op de muziekpleinen. In de kroegen was het iets rustiger. ,,Maar we mogen trots zijn op de goede sfeer en er waren weinig incidenten. Overal was gezelligheid en we waren goed voorbereid op de warmte”, zegt Van Omme. Onder meer waren er in de stad extra waterpunten geplaatst.

Traditioneel is het openingsweekend het drukste moment van de Sneekweek. Maar volgens Van Omme was het ook de tweede zaterdag zeer druk in de Waterpoortstad.