Beleef IJlst tijdens 11stedenzwemtocht

IJlst - Maarten van der Weijden zwemt komend weekend de 11stedenzwemtocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar genezen van kanker. Het rayonteam IJlst heeft voor zaterdag aansluitend op zowel de cityswim als de doorkomst van Maarten een uniek ‘beleef IJlst’ programma georganiseerd voor alle bezoekers aan IJlst.

Een programma op zowel land als water, om te beleven wat IJlst allemaal te bieden heeft! De opbrengst van de verschillende programma onderdelen schenkt IJlst aan Maarten om hem te helpen zoveel mogelijk geld op te halen.

De verwachting is dat Maarten van der Weijden, na de Cityswim die om 10 uur start, rond 11.15 uur doorkomt. Als Maarten in IJlst heeft gestempeld èn de cheque, met het bedrag dat tot dan toe is opgehaald, overhandigd krijgt van zijn dochters, zwemt hij door naar Sloten. Voor alle fans, toeschouwers en anderen een mooi moment om in IJlst deel te nemen aan het ‘beleef IJlst’ programma, aangezien Maarten pas tussen half 4 en 4 uur wordt verwacht in Sloten.

Vanaf zaterdagmorgen vaart het historische beurtschip Johanna Jacoba tussen IJlst en Heeg. Tijdens de tweede afvaart kan Maarten worden aangemoedigd, omdat het beurtschip en Maarten elkaar zullen passeren. Eenmaal aangekomen in IJlst is de historische stadswandeling, en een rondvaart door IJlst zeker een aanrader. Zeilschip de Tromp met de 11fountains expositie ligt afgemeerd bij het nieuwe museum ‘Houtstad IJlst’ en is tijdens het beleefprogramma te bezoeken. Een kijkje in de historische houtzaagmolen de Rat, wat tevens ook onderdeel is van het prachtige podium van de dag, mag er niet aan ontbreken.

Actief kan men aanstaande zaterdagmiddag ook zeker uit de voeten met diverse sportclinics. Zo is er fierljeppen op de Wâtte Abma Schansen in IJlst en komt voormalig PC-kampioen Renze Pieter Hiemstra speciaal voor deze dag, om kaatsclinics te geven. Ook degene die graag de steeds populairder wordende sport ‘stand up paddling’ (suppen) eens wil proberen, kan zaterdagmiddag in IJlst terecht!