ONS door overwinning op HBS naar hoofdtoernooi KNVB Beker

DEN HAAG - Het vernieuwde ONS Sneek van nieuwbakken trainer Paul Raveneau heeft woensdagavond een goede 2-3 overwinning geboekt op HBS in de voorronde van KNVB Beker. Op de zege viel eigenlijk niet af te dingen.

In Den Haag kwamen de gastheren na 26 minuten nog wel op een 0-1 voorsprong door een goal van Donovan de Groot, maar daarna namen de Snekers de touwtjes stevig in handen. Debutant Nick Kuipers overgekomen van ASV De Dijk zette vlak voor rust met een kopbal uit een hoekschop de 1-1 op de borden.

Na rust was het al snel 1-2. De weer herstelde Yumé Ramos stuurde Genridge Prijor de diepte in en die bracht zoveel verwarring achterin bij HBS dat Bart Koffeman zijn eigen uitgelopen doelman passeerde. Even later werd diezelfde Ramos neergelegd binnen de zestien. De bal ging op de stip en Michael Lanting toonde zich koelbloedig: 1-3.

ONS kreeg daarna nog verschillende kansen op 1-4 maar verzuimde het duel definitief in het slot te gooien. Daarbij was de grootste kans voor de van SC Cambuur overgekomen Martijn Barto, maar ook de oud-prof faalde. En HBS? Dat zette er weinig meer tegenover al kwam het nog wel tot 2-3. Hidde Tromp scoorde maar verder kwam het niet zodat ONS zaterdag in de koker gaat bij de loting.

Die loting is overigens live te volgen bij FOX Sports vanaf 23.00 uur. ONS kan daarin opnieuw loten zoals in 2012 tegen Ajax of andere grootmachten als Feyenoord, PSV, SC Heerenveen en SC Cambuur. Vorig jaar verloor ONS nog van FC Twente met 3-1. Daarin scoorde Curtey Gonzales wel de mooiste goal van de avond.

Tekst: Jelmer Wijnstra