Kamperen en films kijken tijdens het Nachtkijkers Festival

HEEG - De allereerste editie van het unieke Nachtkijkers Filmfestival vindt aankomend weekend plaats. Tijdens dit weekend trekken zo’n 150 ‘millennials’ naar Heeg om te kamperen en in de openlucht films als Trainspotting en The Florida Project te kijken.

Op vrijdag arriveren de gasten tussen 17.00 en 19.00 uur op het terrein, waarna om 19.45 uur de uit Leeuwarden afkomstige band Delore hen verwelkomt. Vervolgens opent wethouder Stella van Gent het festival officieel om 20.30 uur. Om 21.00 uur starten de eerste films van het festival, namelijk Vincent (Van Rompaey, 2016) en The Florida Project (Baker, 2017).

Het Nachtkijkers Filmfestival is een uniek concept, waarbij films kijken in de openlucht gecombineerd wordt met kamperen. Tijdens deze eerste editie worden films getoond rondom de thema’s ‘de Millennial’ en ‘Stad vs. Natuur’. Onder andere Independent Boy (Kars, 2017), Out of Nature (Giæver & Vold, 2014) en Hunt for the Wilderpeople (Waititi, 2016) vallen binnen deze thema’s. Voor het filmprogramma werkt het Nachtkijkers Filmfestival nauw samen met organisaties als New Noardic Wave, het Noordelijk Filmfestival en Shortcutz. Daarnaast kunnen bezoekers overdag onder meer genieten van verschillende muziekoptredens, gesprekken met Friese filmmakers en een workshop van 3310 - School for Millennials. Het festival wordt geheel belangeloos georganiseerd door Anne van der Klift en Dorrit Jorritsma, die het idee voor het festival opdeden op een soortgelijk festival in de buurt van Berlijn.

Het Nachtkijkers Filmfestival maakt deel uit van Leeuwarden-Fryslân 2018 en vindt plaats in het weekend van 31 augustus tot 2 september op de Watersportcamping in Heeg. Meer informatie en de laatste tickets zijn te verkrijgen via www.nachtkijkersfilmfestival.nl