Autocross komt terug naar Koudum

KOUDUM - Na enige jaren van afwezigheid is de autocross in Koudum weer terug. Onder de naam Autocross Masters Koudum zullen op 8 en 9 september diverse klassen op het terrein nabij de Galamadammen van start gaan.

In 2013 is op dezelfde, snelle baan de finale gereden om het NK autocrosskampioenschap. Met de hulp van Superklasse Noord is er een mooie snelle en technische baan gemaakt die voor veel spektakel zorgt. Autocross Masters is een internationaal kampioenschap met 250 tot 300 deelnemers dat over zeven wedstrijdweekenden verreden wordt in Nederland en België.

De autosportliefhebber komt volledig aan zijn trekken doordat er in elf klassen gereden wordt, van juniorklasse tot supersprints en toerwagens met onder andere Porsches en Audi’s.

Ook coureurs uit de regio, onder meer uit ’t Heidenskip, Workum, Harich, Hindeloopen, Koudum, Bakhuizen, Rijs, Mirns, Balk, Oudemirdum en Wijckel, komen aan de start in de regiostandaardklasse.

De races beginnen zaterdag 8 en zondag 9 september al om 09.00 uur. Op beide dagen worden aan het eind van de middag de finales gereden met na afloop de prijsuitreiking in de feesttent. Er is muziek en het publiek kan er ook terecht voor een hapje en een drankje.

Er is nog opgave mogelijk voor alle klassen, kijk daarvoor op www.autocrossmasters.nl