Putkapel voor derde jaar op rij naar Frankrijk

SNEEK - Net als in 2016 en 2017 zal de Putkapel uit Sneek ook dit jaar weer een aantal optredens in Frankrijk verzorgen. De blazers, met rode shirts en Friese korte broeken, zijn voor aankomend weekend uitgenodigd op het Les Folies de Binbin festival in Valenciennes.

Na twee eerdere jaren in Magny en Nogent-le-Rotrou, beide ten zuidwesten van Parijs, staat nu dus de stad in Noord-Frankrijk op het programma. Op het festival in Valenciennes zal naast de Putkapel ook Toeter Nog Maar Eén optreden. Deze blaasband uit Harderwijk is net als de Putkapel oud-winnaar van de Sneeker Dweildag.

Na een uiterst succesvolle Sneekweek, met een recordaantal bezoekers bij de optredens bij ’t Ouwe Vat en optredens op de Marktstraat en het Starteiland, werd een korte vakantie ingelast om dit weekend fris en vol energie aan het nieuwe seizoen te beginnen. Naast de optredens in Frankrijk treden de Sneeker sfeermakers ook regelmatig op in Duitsland. In september zal de Putkapel verder te horen zijn bij café De Held van ’63 in Lemmer (zaterdag 8 september) en op de Rodermarkt in Roden (zondag 23 september).