Jan Sjoerd de Vries is beste stadsomroeper

SNEEK - Sneker stadsomroeper Jan Sjoerd de Vries won afgelopen zondag het stadsomroepersconcours, dat tijdens koopzondag in hartje Sneek gehouden werd.

Jan Sjoerd de Vries werd geprezen om zijn enthousiasme en zijn authentieke stijl. De Vries liet daarmee alle andere deelnemers achter zich. De deelnemers uit Nederland en Vlaanderen kregen twee opdrachten. De verplichte omroep ging over de elf fonteinen. Daarnaast was er een zogenaamde vrije roep, waarin de omroepers hun eigen stad aanprezen.

Door de overwinning in zijn thuisstad is Jan Sjoerd de Vries voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen stadsomroepen geworden. De wedstrijd in Sneek was de laatste van dit jaar en De Vries behaalde over alle wedstrijden gezien de beste beoordeling.

De tweede plaats was zondag voor Bertus Krabbe uit Kampen en Marco van Avermaete uit Philipinne werd derde. Bertus Krabbe werd ook in het algemeen klassement tweede, Rein Mulder uit Hindeloopen behaalde de derde plaats.

Het publiek genoot op de zomerse zondag van de traditioneel geklede stadsomroepers. Wethouder Stella van Gent reikte aan het eind van de middag de prijzen uit.