Movacolor blij in nieuw pand

SNEEK - Movacolor, ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige doseersystemen voor de kunststofverwerkende industrie, heeft gistermiddag haar nieuwe bedrijfspand aan de officieel in gebruik genomen. Dat is drie keer zo groot dan de oude locatie aan de Koperslagersstraat.

Movacolor, ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige doseersystemen voor de kunststofverwerkende industrie, heeft gistermiddag haar nieuwe bedrijfspand aan de officieel in gebruik genomen. Dat is drie keer zo groot dan de oude locatie aan de Koperslagersstraat.

Directeur Gerhard Dersjant van Movacolor leidde talrijke binnen- en buitenlandse genodigden met gepaste trots rond. Hij benadrukte nogmaals dat zijn bedrijf dankzij de prettige samenwerking met de Gemeente, KAT Architecten en Bouwgroep Noord blij is met “één van de mooiste plekjes van Sneek”. Het is een een mooi en inspirerend pand waar we met z’n allen met recht trots op mogen zijn”, aldus de directeur.

De nieuwbouw op zichtlocatie aan de A7 wordt volledig energieneutraal. Het 100 procent duurzaam te bouwen pand is onder meer voorzien van zonnepanelen, topkoeling in het hele gebouw, vloerverwarming en warmtepompen. Daarnaast is een laadstations aangelegd voor elektrische auto’s.

Dersjant hoopt op doorgroei en verdere ontwikkeling van het bedrijf. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit ons verder helpt in het nóg meer op de kaart zetten van dit mooie en innovatieve bedrijf. In Sneek en omgeving, maar ook daarbuiten, omdat de afzet van Movacolor producten merendeels buiten onze landsgrenzen plaatsvindt."

Movacolor is afkomstig van de Koperslagerstraat. Na 17 succesvolle jaren was het bedrijf aldaar uit zijn jasje gegroeid.