Willem-Nico Potma grijpt net naast nieuwe Regenboogtitel

OUDDORP - Willem-Nico Potma rook vandaag even aan een nieuwe nationale titel in de Regenboog. De oud-Olympiër uit Sneek die in 2009 op zijn eigen Sneekermeer de 145 naar de titel stuurde, nam vanmorgen - met nog een race te gaan - als bemanningslid aan boord van de nu door Henk Bergsma uit Loosdrecht gestuurde donkere Regenboog de leiding.

Maar in de slotrace van het NK op het Grevelingenmeer kwam het team 145 niet verder dan een zevende plaats om met lede ogen toe te zien hoe Sjoerd Vollebregt in de 157 de eerste plaats heroverde met een puntentotaal van 51. Op het nippertje, want ook oud-kampioen Peter Peet mengde zich op de spannende slotdag nog in het kampioensgevecht. Hij won in de 149 de laatste race maar kwam, omdat Leidenaar Vollebregt in de slotrace als 3e binnenkwam, een punt tekort. Potma en co. eindigden op 55 punten

Vollebregt nam als zeiler ook twee keer deel aan de Olympische Spelen. Jilko Andringa uit Naarden, oud-Fries uit Grou die gisteren de kop van het klassement greep in de 88, viel in de uiteindelijk drie laatste races van vandaag terug naar de vierde plaats (63 punten).

Harry Amsterdam uit Sneek klasseerde zich bij de beste tien. Hij werd in de 141 negende, vlak voor Sneekweekwinnaar Arjen Snoekc in de 100. Sneker Steven Boersma eindigde in de 116 als 16e. Zijn stadgenoten Angela Brandsma en Vincent Hoes zijn in het eindklassement terug te vinden op de plaatsen 23 en 25. Er deden 31 Regenbogen mee.