Het weer van Dirk: Zon en wat wolken

SNEEK - Na een aantal dagen met grijs weer, startte deze donderdag weer eens met het zonnetje. De zon blijft, wel ontstaan er enkele stapelwolken. De wind is zwak, af en toe matig uit een noordwestelijke richting. De temperatuur komt in de stad op een 18 graden uit.

Komende nacht daalt de temperatuur naar een 7 graden en is er kans op een mistbank boven de weilanden. Morgen zien we een gelijk weerbeeld terug als vandaag, zon, wat stapelbewolking en het blijft droog. De temperatuur opnieuw een 18 graden bij een zuidwestelijke wind die zwak tot matig is.

Zaterdag is de kans op een bui, verder ook opklaringen. De temperatuur 18 graden bij een meest westelijke wind. Zondag wat meer bewolking, iets warmer bij een toenemende zuidwestelijke wind.

Volgende week zouden we wel eens kunnen profiteren van orkaan Helene. In het begin van het weekend zal de orkaan, dan inmiddels afgezwakt tot tropische storm, aankomen bij de Azoren. Helene drukt waarschijnlijk het hogedrukgebied boven de Azoren naar het midden van Europa, daarnaast kan het hogedrukgebied ook nog sterker worden door toedoen van Helene.

Hierdoor kan warme lucht uit Zuid-Europa ons land bereiken, waardoor zomerse warmte ineens goed mogelijk wordt. De temperatuur komt dan boven de 20 graden uit, mogelijk halen we de 25 graden op dinsdag.

Dirk van der Meer.