Recycle kwartetspel bij kinderboerderij Sneek

SNEEK - Kinderboerderij Sneek uit Sneek is sinds kort een Wecycle-inleverpunt en geeft kwartetspellen weg bij inlevering van afgedankte, kleine elektrisch apparaten (op=op).

Het leuke kwartetspel geeft jong en oud spelenderwijs informatie over alle Wecycle-inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ondersteunt Wecycle vanuit een maatschappelijke sponsoring de kinderboerderij jaarlijks met €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2017 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken 175 kinderboerderijen samen met Wecycle.

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. In 2017 is 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.