Sneek krijgt actueel infoscherm op bussstation

SNEEK - Het bussstation in Sneek wordt tussen nu en twee jaar uitgerust met een digitaal scherm met actuele reisinformatie.

Op het nieuwe het busstation van Leeuwarden draait dit Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) inmiddels. Sneek is een van de nog negen Friese busstations waar dergelijke schermen worden geplaatst. Dit maakt het reizen gemakkelijker en comfortabeler.

De andere busstations zijn Heerenveen, Van Knobelsdorffplein Drachten, Transferium Drachten Oost, Bolsward, Dokkum, Oosterwolde, Lemmer en het Transferium Feanwâlden dat nog in aanbouw is. Dit zijn de plaatsen met de meeste instappers, zo blijkt uit OV-chipkaart gegevens.

Uit de landelijke OV-Klantenbarometer blijkt dat de busreiziger informatie bij vertragingen bovenaan de lijst met verbeterpunten heeft staan. DRIS brengt daar verandering in. Het geeft altijd actuele informatie. Dat is met standaard haltebordjes niet mogelijk.

Op de schermen staat een overzicht van de ritten die binnen een uur vertrekken, van welke halte en of er ook vertragingen zijn. Op de grotere stations komen ook bij de haltes zelf displays. Blinden en slechtzienden kunnen via een audiozuil gesproken informatie krijgen. Er zijn geleidelijnen die naar deze zuil toe leiden.